Fairsyvers langs de weg

Drenthe

Zoek je gezellige stalletjes langs de weg met verse producten ergens in Drenthe? In Drenthe zijn honderden boeren, tuinders en kwekers met lokaal aanbod van groente, fruit, vlees, melk, jam, plantjes, bloemen, eieren en meer. Wij verzamelen op Fairsy.nl alle boerderijwinkels, particuliere stalletjes en andere kraampjes. Zo vind jij verse en vaak biologische producten uit de buurt. Stippel een mooie fietsroute uit en ontdek het plezier van lokaal winkelen, rechtstreeks bij de boer, kweker of imker. Bovendien helpt u zo boeren en kwekers in Drenthe aan een eerlijke prijs. Daarbij ontdek je mooie plekjes in de provincie. Heeft u een cool particulier kraampje langs de weg gespot? Tip dan ook onze redactie.

Blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van stalletjes langs de weg en boerderijwinkeltjes (en aanbiedingen!) in Drenthe?
Volg Fairsy Drenthe op: Facebook

bedrijfsfoto

Annerstreek 17, 9468 AK, Annen, Drenthe

Hier kom je voor natuurlijk grasgevoerd vlees van Schotse Hoogland runderen. Koop hier o.a. Biefstuk, stoofvlees, gehakt, maar ook hamburgers, worsten en rollades. `s Zomers spiesen voor op de barbecue en in de winter kant & klare stoofpotten. Ontdek ook de landwinkel 'De grazerij' met streekproducten... Lees verder

Producten

vlees, streekproducten

bedrijfsfoto

Eekhoutswijk 5, 9422 VD, Smilde, Drenthe

Ineke en Marinus Dikboom verbouwen dagelijks met veel enthousiasme onder andere prij, suikerbieten, graan en verschillende soorten kool. Maar ook voor aardappelen, fruit, verse sappen en honing kunt u bij de boerderijwinkel terecht. Verser kan niet!

Producten

groente, fruit, sappen, aardappelen

bedrijfsfoto

Achterstewold 14, 9321 TM, Peize, Drenthe

Bij blaarkopboerderij 't Achterstewold kunt u terecht voor een eerlijk en smaakvol stuk rundvlees van onze eigen Groninger Blaarkop of een stukje varkensvlees van onze Bonte Bentheimer. Zowel los verpakt als pakketten. De koeien lopen het halve jaar buiten en kunnen hier genieten van het malse gras. De varkens blijven het hele jaar buiten als het weer het toelaat en kunnen hier heerlijk wroeten. De kalveren en biggetjes lopen bij hun moeder. Op stal genieten de koeien van het kuil wat van onze eigen weilanden afkomstig is. Onze weilanden worden natuurlijk bemest.

Producten

vlees, rundvlees

bedrijfsfoto

Zuideind 33, 9525 TJ, Drouwenerveen, Drenthe

Hier kom je voor verse asperges en zomerfruit zoals blauwe bessen en zoete aardbeien. Maatschap Dilling is een familiebedrijf. In de winkel ook sap, jam en wijn verkrijgbaar.

Producten

asperges, blauwe bessen, aardbeien

bedrijfsfoto

Smalbroek 14, 9411 TT, Beilen, Drenthe

Het lekkerste vlees van eigen koeien en varkens, verse eieren van eigen kippen en smaakvolle groenten en fruit uit eigen tuin. Bij boerderijwinkel De Hansehof koopt u het direct bij de boer, vers en (h)eerlijk! Ook streekproducten, cadeauartikelen en zelfgemaakt houtwerk is hier te verkrijgen.

Producten

groente, fruit, eieren, vlees, rundvlees, varkensvlees

bedrijfsfoto

Verlengde Middenraai 15, 7938 PA, Nieuw Balinge, Drenthe

In de boerderijwinkel van Boerenbeef vindt u biologisch natuurvlees van eigen runderen. Ook zijn er tal van andere streekproducten te verkrijgen. Een uitgebreid aanbod vlees, klaas, eieren, sappen, jam, honing, groenten en fruit.

Producten

vlees, klaas, eieren, sappen, jam, honing, groente, fruit, biologisch, rundvlees

bedrijfsfoto

Broekdijk 1a, 7964 KS, Ansen, Drenthe

De Groene Hof is een koffie- en theeschenkerij. In de winkel zijn verschillende theesoorten en kruiden te koop. Onder andere brandnetel, citroenmelisse, rooibos en groene thee. Op zoek naar streekproducten uit Drenthe? De Groene Hof heeft ook wijn, sappen, honing en mosterd!

Producten

streekproducten, sappen, honing, wijn, koffie, thee

bedrijfsfoto

Bakkerswijk 107 Achter, 7916 VC, Elim, Drenthe

Kon naar de pluktuin van Blauwe Bes! Met een oppervlakte van 2 hectare en meer dan 3500 struiken kunt u er lekker op uit. Pluk zelf heerlijke, gezonde blauwe bessen. Ook 100% pure sap en jam is te koop bij de blauwe bessentuin. Verser kan niet!

Producten

blauwe bessen, zelfpluktuin, sappen, jam

bedrijfsfoto

De streek 13, 9414 VL, Hooghalen, Drenthe

Bij het zachtfruitbedrijf in Hooghalen telen ze al jaren aardbeien, frambozen en rode bessen. Sinds enkele jaren telen ze ook asperges. Al deze producten koopt u vers van het land in de boerderijwinkel. Ook voor streekproducten en zelfgemaakt jam komt u naar Sturing.

Producten

fruit, asperges, aardbeien, frambozen, rode bessen, jam, streekproducten

bedrijfsfoto

De broeken 5, 7986 PC, Wittelte, Drenthe

Dagelijks worden hier 160 koeien gemelkt. De koeien lopen als het kan altijd buiten en dat maakt de melk extra lekker, en biologisch! Bij Verse Melktap Wittelte kunt u zelf uw melk tappen.

Producten

melktap

bedrijfsfoto

Wezuperstraat 20, 7852 TG, Wezup, Drenthe

De Drentse Hoeve is al ruim 20 jaar een biologisch melkveebedrijf. Het succes vind je terug in een ongelooflijk gezonde en tevreden veestapel. In de winkel ontdekt u heerlijke biologische zuivelproducten zoals melk en kaas.

Producten

biologisch, melk, vlees, kaas

bedrijfsfoto

Borgweg 29, 9469 PG, Schipborg, Drenthe

EigenErf is een vleesveehouderij, gelegen in de Drentsche Aa te Schipborg (nabij Zuidlaren). Zij verkopen diepgevroren rundvlees, van Blonde d'Aquitaine koeien. Ook diverse streekproducten, zoals de biologische zuivel van Karwij uit Rolde, aardappelen van de klei, meel van mulder Pot uit Kropswolde en... Lees verder

Producten

rundvlees, streekproducten, zuivel, meel, aardappelen, kip, varkensvlees, sappen

bedrijfsfoto

Steendervalsweg 37, 9436 PL, Mantinge, Drenthe

Op zoek naar verse producten van de geit? Kom naar Hansketien! Hier vindt u heerlijke geitenkaas en geitenvlees. Het vlees is alleen van juli tot begin september (op bestelling) vers verkrijgbaar. De kaas kan wel jaarrond gekocht worden.

Producten

kaas, geitenkaas

bedrijfsfoto

Oostereind 10, 9444 XD, Grollo, Drenthe

Grollerdeel is in 2001 gestart met een boerderijwinkel als hobby. Inmiddels verkopen ze mooie bloemen, verse groenten en fruit, eieren, aardappels en streekproducten.

Producten

bloemen, groente, fruit, eieren, aardappelen, streekproducten

bedrijfsfoto

Sandebuur 10, 9315 TE, Roderwolde, Drenthe (Sandebuur 10 Roderwolde (in de kop van Drenthe nabij Groningen-stad))

Vlees van grasgevoerde Groninger Blaarkop koeien koop je bij Maurits en Jessica. Zij hebben oog voor kwalitatief voedsel en de biodiversiteit van de bodem. Het diepgevroren rundvlees is vrij van antibiotica en bevat veel vitamines en omega3. Kies uit diverse vleespakketten vanaf 2.5 kilo.

Producten

vlees, rundvlees

bedrijfsfoto

Spijkerboorsdijk, 9468 CG, Annen, Drenthe

Dit is een zelfoogsttuin volgens het CSA-concept:Community Supported Agriculture. Je betaalt aan het begin van je jaar een bedrag waarvoor je dan elke week verse groente kunt komen oogsten. Je deelt mee als er overvloed is, maar je deelt ook in de risico's. Heeft het bijvoorbeeld eens flink gehageld of zijn de slakken massaal toegestroomd, dan kan het zijn dat er iets minder is. Je sluit een abonnement af voor een jaar. Je betaalt aan het begin van het jaar zodat wij stekjes, zaden en materialen kunnen bestellen. Een oogst abonnement staat voor 1 huishouden. Je mag een jaar verse groente komen oogsten. Je mag oogsten zoveel als je nodig bent, neem genoeg maar niet te veel en denk aan degene die na je komt oogsten. Wanneer de tuin open is mag je komen oogsten. Ga je op vakantie? Vraag dan of je buren of vrienden willen oogsten. Laat dit wel even weten.

Producten

zelfpluktuin, groente

bedrijfsfoto

Schoolbrink 8, 9333PK, Langelo, Drenthe

Bij de Blakervelderhoeve kunt u terecht voor een stukje vlees van een dier dat een goed leven heeft gehad. In de boerderijwinkel verkopen ze vlees van eigen erf! Vrij van antibiotica en 100% grasgevoerd.

Producten

vlees, biologisch

bedrijfsfoto

Zuiderdiep 380A, 9571 BW, 2e Exloermond, Drenthe

"Bij zuivelbedrijf De Venehoeve kun u door de ""Melkdrive"" en bij de melkautomaat verse melk tapen. De melk is afkomstig van eigen melkkoeien die ze met veel aandacht verzorgen. De melk die U tapt is de echt boerderijmelk (rauwe boerderijmelk). Dat wil zeggen dat de melk niet gepasteuriseerd of op enige... Lees verder

Producten

zuivel, melktap

bedrijfsfoto

Noorderdiep 592, 7876 EH, Valthermond, Drenthe

"Op de boerderij lopen de Akkervarkens het gehele jaar buiten. Hier doen ze nuttig werk. Ze eten onruid met wortel en al op, creëren nieuwe open plekken in het bos of eten de restanten van een oogst op. De doen wat een varken graag doet, wroeten in de grond. De gehele levensloop van de Akkervarkens is... Lees verder

Producten

vlees, eieren, groente, varkensvlees

bedrijfsfoto

Spijkerboorsdijk, 9468 CG, Annen, Drenthe

Bij de zelfoogsttuin mag je het hele jaar zelf je groenten oogsten. Je sluit een jaar abbonnement af waardoor je lid wordt van de tuin. Het bedrag betaal je aan het begin van het jaar zodat er stekjes, zaden en materialen besteld kunnen worden voor het kweken van de groenten. Na het afsluiten van het... Lees verder

Producten

zelfpluktuin, groente

bedrijfsfoto

Annerstreek 17, 9468 AK, Annen, Drenthe

Bij landwinkel De Grazerij vindt u een gevarieerd aanbod natuurvlees van het Schotse Hoogland rund. Biefstuk, stoofvlees, gehakt maar ook burgers, worsten en rollades. Zomer's spiesen voor op de barbecue en in de winter kant & klare stoofpotten. Ook verkopen ze biologische zuivel van Drentse Aa Zuivel,... Lees verder

Producten

vlees, zuivel, eieren, biologisch