Fairsyvers langs de weg

Friesland

Koop je graag rechtstreeks bij boeren, tuinders en kwekers in Friesland? Ontdek dan ons handige overzicht van boerderijen, kwekerijen en stalletjes langs de weg met verse producten in Friesland. Denk aan kraampjes met eieren, aardappelen, melk, vlees, groente en fruit. Maak een mooie route door Friesland, bijvoorbeeld op de fiets langs verse producten in de buurt. Heb je een fraai fruit of tof groente kraampje langs de weg gespot die hier niet mag ontbreken? Stuur hi@fairsy.nl dan een bericht met foto, korte omschrijving van het verkoopstalletje en de locatie.

Blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van stalletjes langs de weg en boerderijwinkeltjes (en aanbiedingen!) in Friesland?
Volg Fairsy Friesland op: Facebook

bedrijfsfoto

Koailoane 10, 9113 AM, Wâlterswâld, Friesland

Onder het motto 'proef de natuur, proef de Friese Wouden' opereert familie De Vries. De melkveehouderij heeft sinds 2014 een automatische melktap waar je heerlijke, verse melk kan halen. Ook leuk voor kinderen! De melktap staat in een huisje naast de oprit. Ook heeft Melktap de Vries verse eieren, meel... Lees verder

Producten

melk

bedrijfsfoto

Molenlaan 11, 9172 AW, Ferwert, Friesland

De lekkerste zeegroenten liggen in Ferwert. Hooglands zeegroenten is specialist in natuurlijk gekweekte zeegroenten. De groenten worden bij harde wind vaak overspoeld door de zee, waardoor het een licht zilte smaak krijgt. Rijk aan vitaminen en mineralen!.

Producten

groente

bedrijfsfoto

Unemastraat 25, 9171 LC, Blije, Friesland

Heerlijk! Verse gerookte paling uit het IJsselmeer. Lekker voor op een broodje of als vissalade. Er is ook makreel te koop.

Producten

vis

bedrijfsfoto

t Skoar 8, 9145 CD, Ternaard, Friesland

Op zoek naar biologische aardappelen en groenten? Kom naar Bonaventura. Denk aan tomaten, spruitjes, paprika, witlof, knoflook, boerenkool en nog véél meer! Bonaventura verkoopt ook heerlijk fruit en vlees van andere boeren in de buurt. Allemaal biologisch.

Producten

biologisch, groente, tomaten, spruitjes, paprika, witlof, knoflook, boerenkool

bedrijfsfoto

Mounebuorren 2a, 9132 EG, Engwierum, Friesland

Marja Woudstra en Rien Vink telen biologisch fruit. Ze verkopen rode bessen, kersen, appels, peren, pruimen, bramen, kruisbessen, aardbeien en frambozen. De keuze is reuze!

Producten

rode bessen, kersen, appels, peren, pruimen, bramen, kruisbessen, aardbeien, frambozen, biologisch

bedrijfsfoto

Tempelsteed 1, 9132 LK, Engwierum, Friesland

In de boerderijwinkel van Timpelsteed vindt u biologische aardappelen, eieren, fruit, groente, pompoenen en diverse zuivelproducten. Pyte en Rika, eigenaren van Timpelsteed, vinden het belangrijk om te vertellen over biodynamische landbouw. Een leuke ervaring om eens te bezoeken dus! Wees welkom op in... Lees verder

Producten

biologisch, aardappelen, eieren, fruit, groente, pompoenen, zuivel, melk

bedrijfsfoto

Schoolstraat 29B, 9285 NE, Buitenpost, Friesland

Dit is geen stalletje langs de weg, maar een prachtige botanische tuin met ieder hun eigen unieke plantencollecties en bijzonderheden. In de verkooptuin kunt u terecht voor bijzondere planten, fruitbomen en groenteplantjes. Er zijn ook verse kruiden, jam, honing en wijn te hoop!

Producten

tuinplanten

bedrijfsfoto

Binnendijk 57, 9256 HL, Ryptsjerk, Friesland

Voor Biogarde kaas en zoutloze kaas gaat u naar Kaasboerderij Johanna Hoeve. Al 25 jaar maken ze de lekkerste kaas van Friesland. Er zijn 13 verschillende soorten te koop, waaronder: Friese nagelkaas, mosterdkaas, (jong) belegen Goudse kaas en de smaakmaker 'Weduwe Joustra beerenburgkaas'.

Producten

kaas

bedrijfsfoto

Langelilleweg 19, 8484 KE, Langelille, Friesland

Blije eieren van eigen kippen, reuzel van de buitenvarkens, plantjes, jams en diverse groenten. Hier maken ze het allemaal zelf! Duurzaam, natuurlijk en met veel liefde gemaakt.

Producten

eieren, planten, groente

bedrijfsfoto

Jinshuzen 2, 8491MR, Akkrum, Friesland

Zelfgemaakt ijs van eigen koeien. Het ijs in de boerderijwinkel is verkrijgbaar in diverse smaken. Nog melk nodig? Tap dit dan zelf uit de melktap. Ook is er kaas, worst en echte Friesche producten

Producten

melk, kaas, eieren

bedrijfsfoto

Olde Borchweg 25, 9853 TA, Munnekezijl, Friesland

"Welkom bij de groentekwaam van de familie Bakker. We verkopen seizoensgroenten en staan bekend om onze lekkere bloemkool. Daarnaast zijn er andere groentes te vinden, wat het seizoen biedt. Rijdt gerust door naar de boerderij voor de lekkere aardappelen. We telen Biologisch Dynamisch, dus met de natuur... Lees verder

Producten

groente, bloemkool, aardappelen

bedrijfsfoto

Bitgumerdyk 24, 9036 VS, Menaam, Friesland

Bij boerderijwinkel Dykstra State kunt u naast verschillende soorten lam- en rundvlees ook terecht voor groenten en fruit van het seizoen, kaas,streekproducten, wilde ganzenvlees en kip. Ze onderschrijven en praktiseren de beginselen van biologisch boeren. Voor het rundvlees wat ze verkopen hebben ze... Lees verder

Producten

groente, fruit, kaas, streekproducten

bedrijfsfoto

Folgeren 26a, 9207 AB, Drachten, Friesland

Biologische winkel met biologische versartikelen en Friese streekproducten. Uiteraard ook frambozen! Ook bezorging in Groningen, Friesland en Drenthe. Bovendien officieel SKAL geregistreerd voor biologische producten.

Producten

frambozen, biologisch, aardappelen