Friesland

Koopt u graag rechtstreeks bij boeren, tuinders en kwekers in Friesland? Ontdek dan ons handige overzicht van boerderijen, kwekerijen en stalletjes langs de weg met verse producten in Friesland. Denk aan kraampjes met eieren, aardappelen, melk, vlees, groente en fruit. Maak een mooie route door Friesland, bijvoorbeeld op de fiets langs verse producten in de buurt. 

Heeft u een fraai fruit of groente kraampje langs de weg gespot die hier niet mag ontbreken? Stuur hi@fairsy.nl dan een bericht met foto, korte omschrijving van het verkoopstalletje en de locatie.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van stalletjes langs de weg en boerderijwinkeltjes (en aanbiedingen!) in Friesland? 

Volg Fairsy Friesland op:

⊱ ────────────────── ⊰

Melktap De Vries

Onder het motto 'proef de natuur, proef de Friese Wouden' opereert familie De Vries. De melkveehouderij heeft sinds 2014 een automatische melktap waar je heerlijke, verse melk kan halen. Ook leuk voor kinderen!

De melktap staat in een huisje naast de oprit. Ook heeft Melktap de Vries verse eieren, meel en seizoensgebonden groenten.
Openingstijden
Maandag t/m zaterdag van 08.00 - 20.00 uur.
Adres
Koailoane 10 9113 AM Wâlterswâld⊱ ────────────────── ⊰

Hooglands Zeegroenten

De lekkerste zeegroenten liggen in Ferwert. Hooglands zeegroenten is specialist in natuurlijk gekweekte zeegroenten. De groenten worden bij harde wind vaak overspoeld door de zee, waardoor het een licht zilte smaak krijgt. Rijk aan vitaminen en mineralen!.
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur.
Adres
Molenlaan 11 9172 AW Ferwert

⊱ ────────────────── ⊰

Dijkman Palingrokerij

Heerlijk! Verse gerookte paling uit het IJsselmeer. Lekker voor op een broodje of als vissalade. Er is ook makreel te koop.
Openingstijden
Bellen voor actuele openingstijden: 06 30 79 15 62.
Adres
Unemastraat 25 9171 LC Blije
⊱ ────────────────── ⊰

Bonaventura

Op zoek naar biologische aardappelen en groenten? Kom naar Bonaventura. Denk aan tomaten, spruitjes, paprika, witlof, knoflook, boerenkool en nog véél meer!

Bonaventura verkoopt ook heerlijk fruit en vlees van andere boeren in de buurt. Allemaal biologisch.
Openingstijden
Vrijdag 09.00 tot 17.00 uur en zaterdag 09.00 tot 18.00 uur.
Adres
't Skoar 8 9145 CD Ternaard

⊱ ────────────────── ⊰

Fruitparadijs Lauwershof

Marja Woudstra en Rien Vink telen biologische biologisch fruit. Ze verkopen rode bessen, kersen, appels, peren, pruimen, bramen, kruisbessen, aardbeien en frambozen.

De keuze is reuze!
Openingstijden
Maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.
Adres
Mounebuorren 2a 9132 EG Engwierum
⊱ ────────────────── ⊰

Boerderijwinkel Timpelsteed

In de boerderijwinkel van Timpelsteed vindt u biologische aardappelen, eieren, fruit, groente, pompoenen en diverse zuivelproducten.

Pyte en Rika, eigenaren van Timpelsteed, vinden het belangrijk om te vertellen over biodynamische landbouw. Een leuke ervaring om eens te bezoeken dus! Wees welkom op in de biologische boerderijwinkel.
Openingstijden
Maandag van 13:00 - 16:00 uur, donderdag van 13:00 - 20:00 uur en zaterdag van 09:00 - 15:00 uur
Adres
Tempelsteed 1 9132 LK Engwierum

⊱ ────────────────── ⊰

Botanische tuin De Kruidhof

Dit is geen stalletje langs de weg, maar een prachtige botanische tuin met ieder hun eigen unieke plantencollecties en bijzonderheden.

In de verkooptuin kunt u terecht voor bijzondere planten, fruitbomen en groenteplantjes. Er zijn ook verse kruiden, jam, honing en wijn te hoop!
Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.
Adres
Schoolstraat 29B 9285 NE Buitenpost

⊱ ────────────────── ⊰

Kaasboerderij Johanna Hoeve

Voor Biogarde kaas en zoutloze kaas gaat u naar Kaasboerderij Johanna Hoeve. Al 25 jaar maken ze de lekkerste kaas van Friesland. 

Er zijn 13 verschillende soorten te koop, waaronder: Friese nagelkaas, mosterdkaas, (jong) belegen Goudse kaas en de smaakmaker 'Weduwe Joustra beerenburgkaas'.
Openingstijden
Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Adres
Binnendijk 57 9256 HL Ryptsjerk

⊱ ────────────────── ⊰

De Langeliller

Blije eieren van eigen kippen, reuzel van de buitenvarkens, plantjes, jams en diverse groenten. Hier maken ze het allemaal zelf!

Duurzaam, natuurlijk en met veel liefde gemaakt.
Openingstijden
Kraampje is iedere dag (overdag) geopend.
Adres
Langelilleweg 19 8484 KE Langelille⊱ ─────────
───────── ⊰

IJsboerderij Boereiis

Zelfgemaakt ijs van eigen koeien. Het ijs in de boerderijwinkel is verkrijgbaar in diverse smaken. Nog melk nodig? Tap dit dan zelf uit de melktap.

Ook is er kaas, worst en echte Friesche producten
Openingstijden
Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Adres
Jinshuzen 2 8491MR Akkrum
Website: www.boereiis.nl
⊱ ────────────────── ⊰

BakkerBio


Welkom bij de groentekwaam van de familie Bakker. We verkopen seizoensgroenten en staan bekend om onze lekkere bloemkool.
Daarnaast zijn er andere groentes te vinden, wat het seizoen biedt.
Rijdt gerust door naar de boerderij voor de lekkere aardappelen. We telen Biologisch Dynamisch; dus met de natuur mee en vol levenskracht!
Openingstijden
Maandag t/m zaterdag van 9.00 uur tot zonsondergang.
Adres
Olde Borchweg 25 9853 TA Munnekezijl

⊱ ────────────────── ⊰

Boerderijwinkel Dykstra State


Bij boerderijwinkel Dykstra State kunt u naast verschillende soorten lam- en rundvlees ook terecht voor groenten en fruit van het seizoen, kaas,streekproducten, wilde ganzenvlees en kip. Ze onderschrijven en praktiseren de beginselen van biologisch boeren. Voor het rundvlees wat ze verkopen hebben ze het kerumerk erkend streekproduct: Frysk!

De boerderijwinkel maakt gebruik van zelfbediening. De klant krijgt het vertrouwen en kan zichzelf bedienen uit de vriezer en ontvangt thuis de factuur. Mocht u hier belangstelling voor hebben dan kunt u contact opnemen. Zie de webiste voor meer informatie.
  Openingstijden
De winkel is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Adres
Bitgumerdyk 24 9036 VS Menaam Website www.friesvleespakket.nl/boerderijwinkel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten