Fairsyvers langs de weg

Westerkwartier

Verzamel je boodschappen voortaan vers en lokaal bij stalletjes langs de weg en winkels van boeren en tuinders in het Westerkwartier in Groningen! Van verse eieren tot aan zuivel (melk, yoghurt enz) en van biologische groente tot aan ongespoten fruit. Rechtstreeks Hollandse producten kopen bij de boer, kweker of tuinder is gezond, en je steunt ook nog eens de locale economie.

Stalletjes langs de weg Westerkwartier

Het Westerkwartier heeft allerlei winkels bij boerderijen, kleine shops bij tuinders en particuliere stalletjes langs de weg in de regio. Ga bijvoorbeeld op de fiets langs diverse kraampjes en winkels op het platteland. Zo koop je je gezonde waren ook nog eens sportief.

Over vers shoppen via Fairsy

Fairsy biedt een overzicht van locale kraampjes en winkeltjes in het Westerkwartier met alles van (biologisch) vlees tot kaas en van groente tot vers fruit. Fairsy wil ieder stalletje langs de weg, boerderij met een melktap, bloemen kraampjes en iedere pluktuin in Nederland in kaart brengen.

Maar dat kunnen wij niet alleen... heb je zelf een stalletje gespot in Westerkwartier of een andere plek in Groningen of Nederland? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar hi@fairsy.nl inclusief: foto('s) van het stalletje, adres, openingstijden/openingsdagen en een korte omschrijving van wat er te koop is. Ontdek tevens andere stalletjes langs de weg, locale kraampjes bij kwekerijen en boerderijwinkels in de provincie Groningen.

Blijf op de hoogte van 'vers' nieuws uit het Westerkwartier

Weet alle vers nieuws van stalletjes langs de weg in het Westerkwartier, kraampjes van locale kwekers en boerderijwinkels in de provincie Groningen als eerste! Volg ons lokaal op social media: Fairsy Facebook Groningen en Fairsy Groningen Instagram en ontdek de lol van lokaal verse producten kopen.

bedrijfsfoto

Ter borchlaan 29a, 9728 XA, Groningen, Groningen

Voor 5 euro heb je verse zomerhoning. Deze honing komt direct van de imker. Gelegen op mooie fietsroute nabij Paterswoldsemeer.

Producten

honing

bedrijfsfoto

Esweg 37A, 9761 EP, Eelde, Groningen

Bazuin is een snijbloemen & vaste planten kwekerij gevestigd in Eelde. Met meer dan 300 soorten vaste planten vindt u hier alles wat u zoekt!

Producten

planten

bedrijfsfoto

Kuzumerweg 17, 9862 TB, Sebaldeburen, Groningen

Misschien kent u Auke's kraam van de vismarkt in Groningen. Maar wist u dat u ook vlees en kaas kunt kopen op de boerderij in Sebaldeburen? Daar vindt u de kaasmakerij en slager. Koop rechtstreeks bij de boer!

Producten

kaas, vlees

bedrijfsfoto

Blouvenne 10, 9751 PK, Haren, Groningen

Wilt u uw verse inkopen combineren met het ruilen van boeken? In Haren vindt u dit boekenkastje met allerlei boeken, van reisboeken tot roman van ondernemersboeken tot literatuur. Vergeet niet de boeken mee te nemen die u in het boekenkastje wilt doen.

Producten

boeken

bedrijfsfoto

Jachtlaan 50, 9751 BW, Haren, Groningen

Prachtige, verrijdbare, ouderwetse verkoopkraam met jam, plantjes, groente en meer. op=op

Producten

groente, jam, planten

bedrijfsfoto

De pol 46, 9321 VD, peize, Groningen

Traditioneel kraampje langs de weg. Bloemenstalletje en groentekraampje in 1. Wisselende groentes zoals spekbonen en verse bloemen. op=op

Producten

bloemen, groente

bedrijfsfoto

De Gast 82, 9801 AH, Zuidhorn, Groningen

Uw Groene vakwinkel is de winkel waar u terecht kunt voor alles op het gebied van huisdieren, tuin, werkkleding, speelgoed en alles voor de agrarische sector. Naast de fysieke winkel is er ook een webwinkel beschikbaar!

Producten

bedrijfsfoto

Overwinningsplein 75, 9728 GS, Groningen, Groningen

In de winkel is er veel keuze uit verschillende producten. U vind hier onder andere appels, kersen en groenten, maar ook kaas en sappen geperst van eigen fruit.

Producten

appels, kersen, groente, kaas, sappen

bedrijfsfoto

Heereburen 17, 9884 TC, Niehove, Groningen

In de winkel is er veel keuze uit verschillende producten. U vind hier onder andere appels, kersen en groenten, maar ook kaas en sappen geperst van eigen fruit.

Producten

appels, kersen, groente, kaas, sappen

bedrijfsfoto

Eekebuursterweg 21, 9821 PA, OLDEKERK, Groningen

De varkenshoeders van Long Snout Pork houden scharrelvarkens in de natuur in Groningen. Online kunt u vleespakketten van 2- of 3 kg bestellen waarin verschillende soorten producten zitten zoals saucijs, schnitzel, karbonade (haas, schouder, rib), speklap, varkenslappen, hamlappen etc. Daarnaast kunt u ook kippen- en kalkoeneieren en Engelse meatpies bestellen.

Producten

varkensvlees, vlees

bedrijfsfoto

Klaverlaan 37, 9753 BZ, Haren, Groningen

Welkom bij Ecologische Zorgboerderij De Mikelhorst! Gelegen aan de rand van het groene Haren in de wijk Oosterhaar. Een prachtige plek om te bezoeken. Er is een kinerboerderij, tuinderij, theeschenkerij, houtkloverij en een winkel voor streekproducten.

Producten

streekproducten

bedrijfsfoto

Mounebuorren 2a, 9132 EG, Engwierum, Friesland

Marja Woudstra en Rien Vink telen biologisch fruit. Ze verkopen rode bessen, kersen, appels, peren, pruimen, bramen, kruisbessen, aardbeien en frambozen. De keuze is reuze!

Producten

rode bessen, kersen, appels, peren, pruimen, bramen, kruisbessen, aardbeien, frambozen, biologisch

bedrijfsfoto

Tempelsteed 1, 9132 LK, Engwierum, Friesland

In de boerderijwinkel van Timpelsteed vindt u biologische aardappelen, eieren, fruit, groente, pompoenen en diverse zuivelproducten. Pyte en Rika, eigenaren van Timpelsteed, vinden het belangrijk om te vertellen over biodynamische landbouw. Een leuke ervaring om eens te bezoeken dus! Wees welkom op in... Lees verder

Producten

biologisch, aardappelen, eieren, fruit, groente, pompoenen, zuivel, melk

bedrijfsfoto

Schoolstraat 29B, 9285 NE, Buitenpost, Friesland

Dit is geen stalletje langs de weg, maar een prachtige botanische tuin met ieder hun eigen unieke plantencollecties en bijzonderheden. In de verkooptuin kunt u terecht voor bijzondere planten, fruitbomen en groenteplantjes. Er zijn ook verse kruiden, jam, honing en wijn te hoop!

Producten

tuinplanten

bedrijfsfoto

Olde Borchweg 25, 9853 TA, Munnekezijl, Friesland

"Welkom bij de groentekwaam van de familie Bakker. We verkopen seizoensgroenten en staan bekend om onze lekkere bloemkool. Daarnaast zijn er andere groentes te vinden, wat het seizoen biedt. Rijdt gerust door naar de boerderij voor de lekkere aardappelen. We telen Biologisch Dynamisch, dus met de natuur... Lees verder

Producten

groente, bloemkool, aardappelen

bedrijfsfoto

Achterstewold 14, 9321 TM, Peize, Drenthe

Bij blaarkopboerderij 't Achterstewold kunt u terecht voor een eerlijk en smaakvol stuk rundvlees van onze eigen Groninger Blaarkop of een stukje varkensvlees van onze Bonte Bentheimer. Zowel los verpakt als pakketten. De koeien lopen het halve jaar buiten en kunnen hier genieten van het malse gras. De varkens blijven het hele jaar buiten als het weer het toelaat en kunnen hier heerlijk wroeten. De kalveren en biggetjes lopen bij hun moeder. Op stal genieten de koeien van het kuil wat van onze eigen weilanden afkomstig is. Onze weilanden worden natuurlijk bemest.

Producten

vlees, rundvlees

bedrijfsfoto

Sandebuur 10, 9315 TE, Roderwolde, Drenthe (Sandebuur 10 Roderwolde (in de kop van Drenthe nabij Groningen-stad))

Vlees van grasgevoerde Groninger Blaarkop koeien koop je bij Maurits en Jessica. Zij hebben oog voor kwalitatief voedsel en de biodiversiteit van de bodem. Het diepgevroren rundvlees is vrij van antibiotica en bevat veel vitamines en omega3. Kies uit diverse vleespakketten vanaf 2.5 kilo.

Producten

vlees, rundvlees

bedrijfsfoto

Schoolbrink 8, 9333PK, Langelo, Drenthe

Bij de Blakervelderhoeve kunt u terecht voor een stukje vlees van een dier dat een goed leven heeft gehad. In de boerderijwinkel verkopen ze vlees van eigen erf! Vrij van antibiotica en 100% grasgevoerd.

Producten

vlees, biologisch

bedrijfsfoto

Folgeren 26a, 9207 AB, Drachten, Friesland

Biologische winkel met biologische versartikelen en Friese streekproducten. Uiteraard ook frambozen! Ook bezorging in Groningen, Friesland en Drenthe. Bovendien officieel SKAL geregistreerd voor biologische producten.

Producten

frambozen, biologisch, aardappelen